Over ons

JVFG werd opgericht met het doel om hedendaagse joodse gemeente literatuur te publiceren, met name voor de Europese gemeenten. Onze boeken zijn beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in de hedendaagse Joodse leven en wereldwijd verkrijgbaar via de boekhandel en online verkopers zijn. JVFG produceert originele werken in verschillende Europese talen, maar ook Braziliaans Portugees evenals vertalingen van klassieke en bewezen teksten uit andere landen. De titels verschijnen in print en digitale formaten.

De thema’s van JVFG weerspiegelen de verschillende gebieden van de Joodse gemeenschap leven: de voorbereiding van diensten, preken, of Bar en Bat Mitswa, gebed boeken en bijbels, boekjes die comfort te geven in het ziekenhuis of begrafenis thuis, inleidingen in het jodendom en het materiaal voor te bereiden voor de conversie, Joodse giften en speciale edities van klassieke joodse teksten en Joodse humor. Bijzondere aandacht wordt ook besteed aan de muzikale tradities van de Joodse eredienst en Joodse liturgie in het algemeen.

De boeken zijn verkrijgbaar via gevestigde distributie bronnen. De titels kunnen dan ook worden besteld in een lokale boekhandel, of via internet.